Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی: بورس تهران امروز بار دیگر با قدرت رشد کرد و به این ترتیب، در مجموع دو روز کاری گذشته حدود ۵.۳۳ درصد بازدهی مثبت داشت. این، اما در حالی است که وضعیت بازار سرمایه از نظر مجموع ارزش معاملات و رشد روزانه، تا حدی به روز‌های اوج بورس در تابستان سال جاری شبیه شده است. از آن سو، بر اساس اعلام سازمان بورس، طی دو روز کاری باقیمانده از هفته جاری، دو عرضه اولیه جدید انجام خواهد شد و این در حالی است که آخرین عرضه اولیه امسال، در شهریور ماه انجام شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاخص کل بورس در سومین روز کاری این هفته، باز هم یک رشد کم نظیر را به ثبت رساند و با افزایش حدود ۳۸ هزار واحدی، معادل ۲.۷۱ درصد، به تراز یک میلیون و ۴۶۵ هزار واحدی پا گذاشت و در همان جا آرام گرفت. به این ترتیب، بازدهی بازار سرمایه تنها در دو روز اخیر، حدود ۵.۳۳ درصد بوده است.
امروز، اما شاخص کل هم وزن نیز ۱.۶۹ درصد رشد کرد و مجموع ارزش معاملات نیز در تراز بالایی به ثبت رسید. مجموع ارزش معاملات در بازار امروز به حدود ۲۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که از این میان، امروز حدود ۱۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در بورس و حدود ۶ هزار میلیارد تومان نیز در فرابورس معامله شد.
اوج گیری ارزش معاملات و نزدیک شدن آن به حد و حدود روز‌های اوج بازار در تابستان سال جاری، نشان دهنده صعود پرقدرت بورس، دست کم در میان مدت است. این، اما در حالی است که بررسی وضعیت بازار در روز‌های اخیر، نشان از کوتاه شدن صفوف فروش دارد. بر این اساس، امروز ۸۲ نماد، معادل حدود ۱۲ درصد از کل نماد‌های حاضر در بازار شاهد تشکیل صفوف فروش بودند و در مقابل آنها، حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان صف فروش تشکیل شده بود. در مقابل، تعداد نماد‌هایی که شاهد تشکیل صفوف خرید بودند امروز به ۲۷۶ نماد، معادل حدود ۴۱ درصد از نماد‌های حاضر در بازار رسید و مجموع ارزش این صفوف هم نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان بود.
نماد‌های «فارس»، «فولاد» و «شستا» امروز بیشترین تاثیر مثبت و نماد‌های «وصندوق»، «رانفور» و «قصفها» نیز بیشترین تاثیر منفی را بر روند تغییرات شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین حجم تقاضا نیز امروز به نماد‌های «خگستر»، «تاپیکو» و «خساپا» اختصاص داشت و این در حالی بود که بیشترین حجم عرضه به نماد‌های «وسخراج»، «وسخراش» و «وسیلام» تعلق داشت.   دو عرضه اولیه در دو روز پایانی هفته
آخرین عرضه اولیه سال جاری در تاریخ ۳۰ شهریورماه امسال انجام شد و با شدت گرفتن روند اصلاحی در بازار، روند عرضه اولیه‌ها هم متوقف شد. اکنون، اما عرضه اولیه شرکت چوب خزرکاسپین با نماد «چخزر» به عنوان بیست و دومین عرضه اولیه امسال برای روز سه شنبه برنامه ریزی شده و عرضه اولیه پتروشیمی بوعلی سینا هم در روز چهارشنبه انجام خواهد شد.
علی صحرایی در این مورد گفت: ۱۲ درصد از سهام شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با تعداد ۴۲۰ میلیون سهم، در دامنه ۵ درصد و سقف ۴۱۳۲ تومان چهارشنبه این هفته عرضه خواهد شد. او افزود: ۷ شرکت دیگر در صف عرضه اولیه در بورس تهران هستند که با توجه به شرایط بازار و شرکت‌ها زمان عرضه آن‌ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بورس تهران شاخص کل بورس بورس بازار سرمایه پارسی خبر میلیارد تومان ارزش معاملات مجموع ارزش عرضه اولیه خواهد شد دو روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۸۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • این نماد در صف عرضه اولیه قرار گرفت
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟