Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرضه اولیه سهام گروه مالی سپهر صادرات زیر مجموعه بانک صادرات با نماد وسپهر۱ یکشنبه ۳۰ شهریور در فرابورس ثبت سفارش می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکشنبه آینده 30 شهریور ماه تعداد ۶ میلیارد سهم معادل ٢٠ درصد از سهام گروه مالی سپهر صادرات با عنوان "وسپهر1"  در فرابورس عرضه می‌شود.

این سهم بعد از ثبت سفارش چهارشنبه دوم مهرماه در پرتفوی خریداران قابل نمایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تعداد ۶ میلیارد ورق سهم ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون به عموم مردم عرضه می شود و ۶۰۰ میلیون سهم نیز روز بعد به دو صندوق تامین سرمایه سپهر و تامین سرمایه نوین فروخته می شود.

تاریخ و دوره ثبت سفارش برای سهامداران روز یکشنبه ۳۰ شهریورماه و از ساعت ۱۳ الی ۱۷ خواهد بود.

ناشر این سهم در بازار فرابورس ایران شرکت کارگزاری بانک صادرات می باشد.

حداکثر سهام قابل خرید برای هر فرد یا هر کد بورسی حقیقی یا حقوقی ۱۱۰۰ سهم است.

 

با توجه به اینکه در عرضه اولیه های قبلی حدود ۴.۵ میلیون نفر شرکت می کردند و عرضه اولیه وسپهر برای سهامداران ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم است بنابراین به نظر می رسد به هر کد بورسی تعداد حداکثر سهم یعنی ۱۱۰۰ ورق سهم برسد.

 

دامنه قیمت هر سهم بین ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ تومان تعیین شده است که با در نظر گرفتن تعداد ۱۱۰۰ سهم و ارقام قیمتی دامنه می توان پیش بینی کرد که حداقل ۱ میلیون و ۴۵ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان برای خرید حداکثر تعداد مجاز از سهم گروه مالی سپهر صادرات نقدینگی نیاز است.

بیشتر بخوانید:

پذیره نویسی پالایش یکم (دارادوم) تمدید شد

آیا دارا دوم ارزش خرید دارد؟ / ۸ دلیل برای سوددهی «پالایشی یکم»

جزئیات کامل ETF جدید دولتی / آنچه باید برای خرید «پالایشی یکم» یا «دارادوم» بدانید

همچنین تاریخ دسترسی به سهم در تابلوی معاملات بازار فرابورس ایران جهت خرید و فروش روز شنبه 5 مهر ماه خواهد بود.

 

قابل توجه سهامداران تازه‌وارد

سهامدارانی که در حساب کارگزاری خود توافق نامه خرید عرضه اولیه را انتخاب کرده یا پذیرفته اند باید در نظر داشته باشند که بایستی حتما یک روز قبل از عرضه اولیه حساب کارگزاری خود یا قدرت خرید خود در پرتفوی را شارژ نمایند در غیر این صورت عرضه اولیه به صورت اتوماتیک  سفارش داده نخواهد شد.

 

عمدتا عرضه های اولیه که اصطلاحا در بازار اولیه بورس قرار می گیرند بر خلاف بازار ثانویه مورد استفاده بنگاه ها و شرکت های بورسی قرار می گیرد و در واقع پول به بخش واقعی و مولد اقتصاد هدایت می شود به همین جهت در اقتصاد کشور اثرات مثبت و موثری خواهد داشت.

 

از سوی دیگر با توجه به اینکه عرضه اولیه ها با قیمت های پایین تر از ارزش واقعی خود عرضه می شوند تا از سوی صندوق ها و سهامداران حقوقی و حقیقی جذابیت لازم برای خریداری را داشته باشند بنابراین هم در کوتاه مدت که با تخفیف و ارزان خریداری شده و هم در بلند مدت که با انجام عملیات و استفاده از سرمایه ها در شرکت ناشر سود عملیاتی به وجود می آید سهامداران منتفع می شوند و سود قابل توجهی نسبت به بسیاری از سهم ها در بازار ثانویه و با ریسک کمتر کسب می نمایند.

 

عرضه اولیه‌های ارزنده و بزرگ در راه است

علیرضا صالح؛ رئیس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه تلاش می‌کنیم از این پس از طریق بازار سرمایه شرکت‌های دولتی را واگذار کنیم گفت: علاوه بر سهام شرکت‌های موجود در تابلوی بورس، ۱۲ بنگاه که سه هلدینگ نیروگاهی را در خود جای داده در حال آماده سازی برای ورود به بازار سرمایه است.

 

صالح افزود: ۳ شرکت مجتمع صنعتی اسفراین، اپال پارسیان بنگان و عمران و مسکن سازان ایران، در مهر ماه پذیرش و کشف قیمت خواهند شد.

 

بازار اولیه تنها راه هدایت نقدینگی بورس به سمت تولید

گفتنی است یکی از علت‌های اصلی رشد نجومی و غیر منطقی شاخص بورس در 5 ماه اول سال و به دنبال آن ریزش 500 هزار واحدی شاخص از اواسط تابستان تا هفته ی گذشته فشار ورود حجم نقدینگی به میزان 120 هزار میلیارد تومان به بورس ایران بود که باعث شد طرف تقاضا رشد زیادی کرده و با ضعف طرف عرضه و کمبود عرضه اولیه ها تعادل بازار م خورد در صورتی که اگر به میزان مناسب عرضه اولیه از سوی دولت وارد بازار می شد شاهد این وضعیت و بی ثباتی شاخص نبودیم و از طرف دیگر بجای اینکه سرمایه های مردم که رقم بسیار بالایی هم بود تماما در بازار ثانویه صرف خرید و فروش و افزایش قیمت های اسمی سهام شود به سمت تولید و تامین مالی بنگاه های تولیدی هدایت می شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عرضه اولیه بورس بازار سرمایه دارا دوم عرضه اولیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۳۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • این نماد در صف عرضه اولیه قرار گرفت
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی